Homecoming & Gaither

De eerste 'Homecoming' ontstond geheel ongeorganiseerd. Na een studio-opname van de Gaither Vocal Band, in 1991 in Nashville, bleven de meewerkende muzikanten en zangers napraten. Ze deelden belevenissen en zongen met elkaar rond de pianoBill Gaither nam deze spontane sessie op en bracht het uit. Deze opname werd goed ontvangen, waardoor Gaither besloot er in een groter verband vervolg aan te geven.

De opnames en concerten kennen al jaren eenzelfde opzet: op het podium neemt een paar dozijn gospelartiesten plaats, met op de eerste rij(en) veteranen uit de gospelwereld. Gaither leidt het geheel, waarbij samenzang wordt afgewisseld met solo-optredens en optredens van diverse bands als de Gaither Vocal BandThe Isaacs, de Oak Ridge BoysThe Hoppers en Ernie Haase & Signature Sound

In 1996 werd de eerste Homecomingtournee gehouden, sindsdien reizen de artiesten in diverse samenstellingen de wereld over. De eerste concertopnames verschenen op video, tegenwoordig worden ze uitgebracht op dvd en cd. In Nederland worden de concerten door Family7 uitgezonden op televisie.

Homecoming and Southern Gospel Events

Nederland houdt van zingen. Dat blijkt niet alleen uit de grote hoeveelheid groepen en koren die ons land rijk is, maar ook uit de grote groep liefhebbers van bijvoorbeeld southern gospel en de muziek die als ‘Gaither Homecoming’ samengevat wordt. Met de primeur van de eerste ‘Homecoming and Southern Gospel Events’ in juni komt het allemaal bij elkaar: bijdragen van de Country Trail Band, het Homecoming Mens Choir, Barbara Lok en andere solisten, een gemixed Homecoming Choir, een groots orkest en... een grote rol voor het publiek zelf, dat volop mee kan doen in de samenzang.

 

 

Vraag een willekeurige liefhebber wat hij of zij met ‘Gaither’ en ‘Homecoming’ associeert, en je hoort gegarandeerd termen als ‘samen zingen’, ‘pure beleving’ en ‘rijke traditie’. Southern gospel lijkt wat dat betreft bij uitstek een genre dat solisten niet alleen laat schitteren, maar het publiek ook als vanzelf betrekt in een lied. Vooral in Gaither Homecoming, het concept waarin groepen, solisten en publiek samensmelten tot één grote zangbeleving, blijkt krachtig als het gaat om de boodschap van het evangelie te laten landen vanuit de mond in het hart. Daarom sloegen Siebren Verburg en dirigent Aad Contze, in samenwerking met Events4Christ, de handen ineen om een nieuwe organisatie op te richten: ‘Homecoming en Southern Gospel Events’. Onder deze noemer worden concerten en evenementen georganiseerd die, in de beste traditie van Gaither Homecoming, niet alleen veelkleurige artiesten bij elkaar brengt op een podium, maar ook een veelkleurig publiek als één te laten zingen met hen.

 

De eerste optredens met deze opzet vinden plaats op 1, 2 en 3 juni in Zwolle, Veenendaal en Vlaardingen. Tijdens deze avonden zorgen het nieuwe Homecoming Mens Choir, een speciaal voor deze concerten samengesteld koor, samen met een gemengd Homecoming Choir, solisten en het Homecoming orkest voor de begeleiding.

 

Barbara Lok verleent ook haar medewerking aan deze concerten. Zingen is een onlosmakelijk deel van het leven van deze zangeres, die ook veel zangles geeft en onder andere backing vocaliste van Willeke Alberti was. In de afgelopen jaren is des te meer gebleken hoe veelzijdig deze zangeres met haar charismatische uitstraling is, maar de laatste tijd heeft één stijl haar speciale aandacht: southern gospel. Haar deelname aan deze ‘Homecoming’ events is dan ook niet meer dan logisch.  

 

De Country Trail Band is een begrip in Nederland en bestaat al ruim 30 jaar. De groep heeft haar wortels in country gospel en treedt regelmatig op met andere artiesten. Ook uit de Amerikaanse ‘Homecoming stal’ overigens, zoals Gordon Mote en Buddy Greene. De Country Trail Band brengt country en southern gospel bij elkaar tijdens deze concerten – in de beste ‘Homecoming’ traditie!

 

De avonden staan onder de algehele leiding van dirigent Aad Contze.  

Of je nu liefhebber bent van het Homecoming genre, de puurheid van gospels waardeert of gewoon geniet van samenzang; deze avonden beloven onvergetelijk te worden. Mis ze niet!

 

 

Homecoming and Southern Gospel Event

Met Homecoming Men’s Choir, Homecoming mixed Choir, Homecoming orkest, Barbara Lok & andere solisten, Country Trail Band & samenzang

 

1 juni Verrijzeniskerk , Bachlaan 150, Zwolle

2 juni De Basiliek, Wiltonstraat 56 , Veenendaal

3 juni Gebouw Leger des Heils , Magnoliastraat 41, Vlaardingen

(Aanvang concerten 19.30 uur – verwacht slot 22.30 uur)

Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 12.50 (incl reserveringskosten) via www.events4christ.nl of tel. 0297-237171.

Kijk voor meer informatie over Homecoming en Southern Gospel Events op www.homecomingandsoutherngospelevents.nl.

 

Over ons

© 2018 Homecoming & Southern Gospel Events

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle